02 apr

Ingrijpende verandering Google

Geschreven door 
Gepubliceerd in Blog
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Google komt op 21 april met een ingrijpende update die een impact gaat hebben op de mobiele vindbaarheid van websites.

voor mobiel deonlinezaakWebsites die geschikt zijn voor smartphones krijgen een label naast hun link in de zoekresultaten. Via deze manier wijst Google de smartphonegebruikers op de goede mobiele gebruikerservaring van een website. Vanaf 21 april is het dan zover. Vanaf die datum rolt Google een update van hun algoritme uit die niet-mobielvriendelijke websites aanpakt in de zoekresultaten van smartphones.

Google heeft deze update zelf aangekondigd via hun Webmaster Central Blog

"Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. Consequently, users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices."

Google heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze mobiel vriendelijke websites waarderen. Aangezien mobiel gebruik van internet nog steeds in een rap tempo aan het groeien is gaat Google een volgende stap zetten in het ranking proces voor websites.

Alle experts uit binnen- en buitenland zijn het gezamenlijk over eens dat de aankomende algoritme update tot één van de meest ingrijpende gaat behoren.

Wat houdt dit voor mij in?

Op dit moment worden meer dan 50% van de zoekopdrachten bij Google via mobiele apparaten gedaan. Als jouw website op dit moment veel mobiel zoekverkeer krijgt via Google search, maar de website is niet geschikt voor smartphones, dan zal dat zoekverkeer na 21 april drastisch afnemen.

Het mobielvriendelijke algoritme van Google werkt realtime. In principe betekent dit dat zodra een Googlebot heeft vastgesteld dat een pagina op de website geschikt is voor smartphones, deze pagina hier direct van profiteert in de zoekresultaten.

21 april: Mobilegeddon

In bepaalde kringen wordt deze update ook wel aangemerkt als Mobilegeddon, wat duidelijk maakt wat een impact de wijzigingen met zich meebrengt.

Google heeft een tool beschikbaar waar je jouw website kunt testen op mobiele vriendelijkheid:

Mobiel vriendelijkheid testen


Mocht je niet helemaal zeker zijn of jouw website mobiel vriendelijk is en je wil het wel zeker weten. Neem dan contact met ons op, zodat wij deze onzekerheid weg kunnen nemen.

Neem contact op

Ivo Visser

Mede eigenaar van DE ONLINE ZAAK en houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van webapplicaties, webshops en responsive webdesign.

Neem contact op

Post en bezoekadres:
Osnabrückstraat 24A
7418 BN Deventer

Telefoon : 0570 - 658 084

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website : www.deonlinezaak.nl

Laatste tips & tricks

Nieuwsbrief

Geef je e-mailadres op als je tips & tricks van ons wilt ontvangen!