04 jan

Vanaf januari 2017 waarschuwing bij websites zonder HTTPS

Geschreven door 
Gepubliceerd in Blog
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Steeds meer websites stappen over naar https:// als standaard. Dit wordt gestimuleerd door zaken als een hogere Google SEO ranking, de nieuwe privacywetgeving en stimulatie door de webbrowsers. Technische beperkingen behoren grotendeels tot het verleden. Grote partijen zoals Mozilla, Google en Wikipedia nemen het voortouw en migreren alle diensten naar https://. Google gaat hierin nog een stap verder: vanaf januari 2017 gaan ze in Google Chrome van start met het waarschuwen bij websites zonder https://.

not secure http

Google gaat bezoekers duidelijker laten zien of een website een beveiligde verbinding gebruikt. Het uitgangspunt hierbij is dat https:// niet alleen door webshops en banken gebruikt zou moeten worden, maar door álle websites. Ook als het alleen gaat om een eenvoudig contactformulier, inlogmogelijkheid of inschrijfformulier.

Sinds een jaar of twee worden website eigenaren beloond voor het gebruik van HTTPS met een hogere positie in de zoekresultaten. Het gebruik van HTTPS op de hele website telt sindsdien namelijk mee als een rankingfactor voor de organische zoekresultaten in de Google zoekmachine. Weliswaar is de invloed nu nog klein, het is waarschijnlijk dat het belang gaat toenemen. Op dit moment maakt het overigens niet uit wat voor soort SSL certificaat je hiervoor gebruikt.

 

SLL voor webwinkels en websites

Er zijn verschillende SSL certificaten waaruit gekozen kan worden.

SSL certificaat zonder bedrijfsgegevens

ssl website

Dit certificaat met domein validatie bevat geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certifcaat is aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

SSL Certificaat met groene adresbalk voor webshops, banken en andere commerciële websites

ssl webwinkels

Dit certificaat met uitgebreide validatie toont de bedrijfsnaam in een groene adresbalk en voldoet aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

 

Veilig en betere ranking in Google?

Wil je voorkomen dat bij jou website meldingen verschijnen dat jou website onveilig is? En wil je de ranking van jou website positief beïnvloeden? Vraag dan naar de mogelijkheden en wij kijken welk certificaat het beste bij jou past!

Neem contact op

Ivo Visser

Mede eigenaar van DE ONLINE ZAAK en houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van webapplicaties, webshops en responsive webdesign.

Neem contact op

Post en bezoekadres:
Osnabrückstraat 24A
7418 BN Deventer

Telefoon : 0570 - 658 084

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website : www.deonlinezaak.nl

Laatste tips & tricks

Nieuwsbrief

Geef je e-mailadres op als je tips & tricks van ons wilt ontvangen!