Apple Mail App Instellen – POP/IMAP

Handleiding voor het instellen van de Apple Mail app op iPhone/iPad met iOS 9 op basis van POP3/IMAP

1. Open de Instellingen en zoek aan de linkerkant naar Mail, Contacten, Agenda en tik hier op
2. Kies vervolgens voor Nieuwe account en kies voor Anders
3. Vul bij Naam uw gewenste weergegeven naam, bij E-mail uw volledige e-mailadres (naam@uwdomeinnaam), bij Wachtwoord uw bijbehorende wachtwoord en bij Beschrijving de beschrijving zoals door u gewenst in en tik op Volgende
4. Maak de keuze uit IMAP of POP en ga door met de volgende stap.
5. Ga verder met het invullen van de lege velden, vul bij Hostnaammail.deonlinezaak.nl in, bij Gebruikersnaam uw volledige e-mailadres (naam@uwdomeinnaam), bij Wachtwoorduw bijbehorende wachtwoord en tik vervolgens op Volgende
6. Het kan voorkomen dat er een melding verschijnt met de melding Serveridentiteit niet gecontroleerd, tik bij deze melding op Ga door
7. Het controleren kan nu even duren, zodra het voltooid is zal er achter elk veld, kort, een blauw vinkje verschijnen. Hierna zal het scherm automatisch doorgaan naar onderstaande scherm. Tik hier op Bewaar en het e-mailaccount is toegevoegd.