Microsoft Outlook voor Mac instellen – POP/IMAP

Handleiding voor het instellen van Outlook for Mac 2011 en hoger op basis van POP3/IMAP

1. Open Outlook en klik linkboven in op Outlook, kies vervolgens voor Eigenschappen/Preferences

2. Kies in het geopende scherm voor Accounts

3. Kies in het volgende scherm voor E-mail Account

4. Vul bij E-mail address: uw volledige e-mailadres in (naam@uwdomeinnaam), bij Wachtwoord/Password uw bijbehorende wachtwoord en bij Gebruikersnaam/Username uw volledige e-mailadres

5. Maak uw keuze uit IMAP of POP en vul de gegevens in aan de hand van onderstaande instructies

Vul bij het Inkomende server/Incoming servermail.deonlinezaak.nl in en zorg dat de poort op 110 staat.

Vul bij het Inkomende server/Incoming servermail.deonlinezaak.nl in en zorg dat de poort op 143 staat.

6. Vul bij Uitgaande server/Outgoing server: mail.deonlinezaak.nl, vink beide opties aan, wijzig de poort naar 465 en klik op Account toevoegen/Add Account. Als het verzenden niet werkt met 465 probeer het dan met 587
Use SSL voor inkomende en uitgaande aanvinken!

7. Open de account eigenschappen opnieuw en klik op Meer opties…/More options… , vul hier bij Authenticatie/Authentication:Gebruik inkomende server gegevens/Use incoming server info in en klik op OK

8. Wanneer u een eerste e-mail stuurt krijgt u onderstaande melding over een verbindingsprobleem, u kunt deze melding accepteren door op Doorgaan/Continue te klikken, uw e-mail zal nu verzonden worden

9. U heeft de e-mail succesvol ingesteld.