Mozilla Thunderbird – back-up maken

Handleiding voor het maken van een back-up van de mailbox in Thunderbird 45.5.1 en hoger.

Het maken van een back-up van Thunderbird gaat anders als bij Outlook. Bij Thunderbird maak je een kopie van de profiel gegevens, dit doe je op de volgende manier:

1. Druk op het toetsenbord de toetsen Windows + R tegelijk in

2. Er opent nu een schermpje, vul hier %appdata% in en druk op OK

3. Zoek uit het geopende scherm Thunderbird en dubbelklik deze.
  4. Open de map Profiles, hier zal nu 1 of meerdere mappen staan. Kopieer de map naar de gewenste locatie.
  5. In deze map zit het gehele mail profiel. Bewaar deze map goed.