Meer dan alleen SEO

Zoekmachine optimalisatie.

Website laten maken voor Piet van Putten

Website optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie is tegenwoordig een begrip dat bij veel mensen bekend is. En daarvan denkt een groot deel bij zoekmachine optimalisatie meestal aan SEO-optimalisatie.

SEO is absoluut een onderdeel van het optimaliseren van websites, maar er spelen meerdere factoren. Veel zaken hangen samen voor het optimaliseren van een optimale vindbaarheid. Deze zaken worden echter maar al te vaak niet doorgevoerd in de zoekmachine optimalisatie.

De Online Zaak neemt je mee in wat de zoekmachine optimalisatie gaat doen voor de website. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de inlaadsnelheid van de website. Ook kijken wij naar verbeteringen van de bezoekersacties op de website.

Een snelle website is noodzakelijk voor online succes.

Het is algemeen bekend; een website die traag inlaadt zorgt voor ergernis. En teveel ergernis zorgt voor een slechte beleving bij de bezoekers van de website.

Zo’n eerste ervaring met een bedrijf of merk kan meteen voor een slechte indruk zorgen. Misschien zelfs voor erger. Voor hetzelfde geld verliest de website bezoeker het geduld en klikt onherroepelijk de website weg.

Tegenwoordig weet bijna iedereen dat een snelle website noodzakelijk is voor online succes. Uiteraard is een snelle website eveneens één van de criteria voor Google. Een onderdeel hiervan is snelle en betrouwbare hosting.

Waarom De Online Zaak voor zoekmachine optimalisatie.

Optimalisatie van de vorige naar de nieuwe website.

Hoe kan je optimaliseren van de vorige website naar de nieuwe website?

Daarvoor heb je meer nodig dan alleen een nieuw ontwerp. Uiteraard helpt een mooi ontwerp voor de uitstraling van de organisatie, maar andere onderdelen zijn ook nodig.

Welke acties doen wij in zo’n situatie.

De data van de vorige website verzamelen wij voornamelijk via Google Analytics. Uit deze data krijgen wij de benodigde gegevens. Wat is het bezoekersgedrag bij de homepagina? Hoeveel bezoekers klikken door naar de contactpagina? Hiermee krijg je een aanwijzing van de mogelijke kooplust. Hoe vaak wordt er met het contactformulier of via downloads contact gezocht. Wat zijn de pagina’s die kort worden bekeken en waarbij snel wordt gestopt.

 

 

Heb je een vraag, aarzel dan niet en bel ons 0570 – 658084

Je kunt ook een vraag stellen via de mail of online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Stel een vraag Vraag een offerte aan

De nieuwe website is online en hoe nu verder.

Bij het online gaan van de nieuwe website zien veel organisaties als een eindpunt van een proces. Dat is een misvatting, het is een startpunt.

Het startpunt van metingen van de nieuwe website. Op basis van het aantal bezoekers is er na een paar maanden genoeg informatie verzameld voor een eerste evaluatie van de prestaties van de nieuwe website.

Zoals bij welke pagina’s de prestaties beter kunnen dan nu het geval is. Dat is in de data te vinden door te zien hoeveel afhakers er zijn. Deze pagina’s analyseren wij vervolgens met de opdrachtgever en voeren de gewenste aanpassingen door op basis van de data en input. De aanpassingen kunnen betrekking hebben op indeling, afbeeldingen, teksten en buttons.

Een totaal aan optimalisatie opties.

Het online domein verandert continu. En dat komt niet alleen door nieuwe criteria van Google, maar ook door veranderend online gedrag door concurrenten. Hoe speel je hierop in? Door het totaal aan optimalisatie opties te benutten. Wij werken voor een aantal opdrachtgevers  maandelijks aan het optimaliseren van de website. Door deze continu aanpak zorgen de websites voor deze klanten al voor omzet. Ook benieuwd naar het totaal aan optimalisatie opties en naar betere prestaties? Neem dan gerust met ons contact op.

Online zichtbaar en vindbaar via diverse kanalen.

Afgestemd op de behoeftes van jouw bedrijf

Meer bezoekers in korte tijd (SEA).

DE ONLINE ZAAK heeft de expertise in huis op het terrein van goede vindbaarheid. Wij weten de weg in de middelen die er zijn om de hoeveelheid bezoekers naar een website te vermeerderen. Het meest gebruikte middel is betaalde advertenties via Google Ads (voorheen AdWords) (SEA). Dit advertentiekanaal is een goed middel om in korte tijd de hoeveelheid bezoekers naar jouw website te verhogen.

Na een grondige inventarisatie van het zoekgedrag van de gewenste doelgroep wordt de Google Ads (AdWords) campagne zodanig ingericht dat naar jouw website bezoekers komen die al interesse hebben getoond in jouw diensten of producten. De kosten aan Google zijn puur de feitelijke kliks van de geïnteresseerde bezoeker. De ROI (return of investment) met een hoger rendement zijn dus te verwachten. Daarnaast levert Google relevante informatie voor “remarketing” oogmerk waarbij bezoekers die jouw website hebben verlaten op andere websites aangespoord worden naar jouw terug te gaan.

Meest gestelde vragen

Hieronder zie je antwoorden op de meest gestelde vragen over zoekmachine optimalisatie!

Zijn de websites die jullie maken goed vindbaar in de zoekmachines?

Naast de realisatie van jouw website bieden wij een pakket aan met zoekmachine optimalisatie. Wij voeren diverse werkzaamheden uit waarmee wij zorgen dat Google de website goed ziet en dat de SEO-instellingen vanaf het begin gelijk goed staan. Wij voegen jouw website toe aan Google Search Console en stellen de sitemap juist in, zodat Google precies weet welke pagina’s er allemaal zijn binnen jouw website.

Er zijn heel veel mogelijkheden om de vindbaarheid te vergroten. Om die vraag te kunnen beantwoorden zal jouw website eerst nagekeken moeten worden of deze technisch goed functioneert. Daarnaast is linkbuilding goed om te doen en controleren wij de SEO teksten. Wat ook belangrijk is, dat jouw website altijd up-to-date is. 

Je kan blog teksten schrijven of artikelen plaatsen die interessant zijn voor de bezoekers op jouw website. Zoek websites die passen bij jouw branche en vraag of deze websites een link naar jouw website willen plaatsen.

Die garantie geven wij niet. Het algoritme van Google gaat op basis van AI en toont steeds meet persoonsgebonden resultaten. Zo kan jij op een zoekterm andere sites zien dan jouw buurman. Natuurlijk valt er altijd wel winst te behalen op bepaalde zoektermen. Daarin kunnen wij jou ondersteunen.